הנקה היא לא רק תהליך הכרוך בהאכלת ילד, או סתם מעשה של ילד הנצמד לחזה של אמא שלו. זו דרך חיים, מנגנון קשירה בין האם לילד. כאמא טרייה, המטרה שלך לא צריכה להיות ההבנה כיצד להסתדר עם ההנקה, אלא כיצד להניק ולעשות זאת נכון. תינוק בריא הוא הדבר החשוב ביותר לאימהות והנקה היא אחד הדברים החשובים כדי להבטיח את בריאות התינוק. אתן צריכות לדעת שהנקה לא רק מועילה לילד אלא שיש לכן הרבה מה להרוויח ממעשה הטבע הפשוט הזה.

לתינוק, יש רק שלוש דרישות – חום, אוכל וביטחון. את כל זה, הוא יכול לקבל מההנקה. הילד מקבל המון יתרונות תזונתיים מההנקה וחוויית ההנקה היא עניין טיפולי לאם ולילד. הילד שלכן מקבל נוגדנים טבעיים שישמשו אותו עד שמערכת החיסון שלו תתפתח במלואה, וגם הסיכון שלכן לסרטן השד והשחלות הופך קטן יותר. עוד סוד קטן שתשמחו לשמוע – ההנקה מסייעת בהפחתת עודפי הקלוריות כך שההנקה בעצם עוזרת לכן לרדת משקל.

אף אישה לא באמת יודעת איך להניק או איך זה מרגיש אם היא לא עשתה זאת קודם ולכן חשוב לנסות למצוא כל פיסת מידע שתעזור לכן. במאמר הבא, אתן תקבלו מספר טיפים להנקה טובה ונוחה יותר.

נוחות זה הכל

הנוחות שלכן היא הכי חשובה שיש. אם לא נוח לכן, ההנקה שלכן לא תהייה מהנה. צרו לכן עמדת הנקה מרגיעה ונוחה עם כורסה מפנקת, אורות מתאימים וכדומה. כפי שכבר אמרנו, ההנקה היא דרך חיים ואם לא נוח לכן, אז משהו לא בסדר.

חשוב שתזכרו שההנקה לא צריכה להיות מעמסה ולכן הקלו על עצמכן. במקום לקרב את החזה שלכן אל התינוק, קרבו אותו אליכן. השתמשו בכריות כדי לספק לכן תמיכה בגב. השתמשו גם בכריות כדי לתת תמיכה נוספת לילד.

אחיזה נכונה

למדו להחזיק את התינוק כראוי. בתור אימהות טריות, אתן צריכות להכיר את שלוש התנוחות המרכזיות להנקה. התנוחה הראשונה, החשובה והידועה ביותר היא אחיזת העריסה. בתנוחה זו, אתן מחזיקות את התינוק לרוחב הבטן שלכן, מניחות יד אחת כתומכת מתחת לראשו והשנייה תומכת בחלק התחתון של גופו. תנוחה זו מחייבת אתכן לשבת בנוח.

התנוחה השנייה מכונה אחיזת הפוטבול. תנוחה זו מבקשת מכן להשכיב את הילד לאורך הזרוע שלכן ולקרב אותו אל החזה שלכן כדי שהוא יוכל לינוק בנוחיות. אתן בעצם שולטות בו ואתן יכולות להזיז אותו לפי הצורך.

התנוחה האחרונה מוכרת בתור אחיזת השכיבה. תנוחה זו לוקחת מכן את החלק של האחיזה ומבקשת מכן להשכיב את הילד שלכן על צידו ואתן שוכבות לידו. התקרבו עד למצב שהוא יכול לינוק בנוחיות תוך כדי שאתן תומכות בראשו.

תפיסה נכונה

קודם דיברנו על החלק שלכם באחיזה, עכשיו נדבר על החלק של התינוק. הילד צריך להיתפס טוב על החזה שלכן כדי שהוא יוכל לינוק כראוי ואם זה לא יקרה, הוא פשוט לא יצליח לינוק. אתן צריכות לשים לב שהפה שלו תופס כמה שיותר שטח. כדי לוודא זאת, קרבו את אפו של התינוק אל החזה שלכן ולא את הפה שלו. זה יחייב אותו להרים את הראש כדי להיתפס טוב יותר.

הנקה
וודאו שהוא נתפס היטב

מהירות ותכיפות

אתן צריכות להיות מוכנות להניק בערך 8-12 פעמים בכל יום מכיוון שהתינוק שלכן יהיה רעב באופן קבוע. כל שעתיים או בכל פעם שהתינוק בוכה, אתן צריכות להיות מוכנות להניק אותו. למרות זאת, אתן לא יכולות להכתיב לילד שלכן מתי לאכול, הוא זה שצריך להתריע לכן על כך שהוא רעב. נסו לגלות סימנים מוקדמים של רעב כמו חוסר מנוחה או תנועות שפתיים של יניקה כדי לנסות ולהקדים תרופה (האוכל) למכה (בכי).

הדברים הקשורים ישירות אליכן

אתן צריכות להישאר קרוב לתינוק שלכן במהלך הלילה. ישנה המלצה לתת לילד לישון איתכם בחדר בחודשים הראשונים אך לא במיטה שלכן, אלא במיטה משלו. דרך נוספת, קשורה לתזונה שלכן. אתן צריכות לאכול כמו שצריך כדי לספק לתינוק שלכן מספיק חלב אם. בחירת האוכל שלכן תשקף את התינוק. לעולם אל תשכחו את החשיבות של שתיית מים. אם אתן אוכלות בריא אך לא שותות מספיק, זה יכול לגרום לאיבוד כל החלב שלכן.

אנו מקוות שהצלחנו לעזור לכן מעט ולהרחיב את הידע שלכן בכל הקשור להנקה. יישמו את הדברים שקראתן ותיהנו מהחוויה הזו כי עם כמה שהיא לא נעימה וקצת קשה, זוהי עדיין חוויה גדולה ומשמעותית.

אם אתן רוצות לקרוא עוד מאמרים ממש כמו זה, לחצו כאן.